Artikler

Aromaterapi æteriske olier-arv godt roste

Brugen af æteriske olier, som er afledt af den rene essens af en plante, er ikke nyt. Selvom udtrykket aromaterapi blev opfundet kun i 1920 ‘ erne (af Gattefossé i 1928), vidste folk af aromaterapi æteriske olier fra forhistorisk tid. Startende fra kinesiske til egyptiske, græske, romerske, persisk og indisk civilisationer, hver har tilføjet til videnskaben om æteriske olier og aromaterapi som helhed.

Forskning stadig fortsætter inden for aromaterapi æteriske olier, med ny udvikling i feltet. Aromaterapi og æteriske olier er ikke længere begrænset til kosmetiske eller aromatiske bruger kun. Mange af de æteriske olier har vist sig for at have medicinske og terapeutiske fordele også. Tage Lavendelolie f.eks. Den franske kemiker Gattefossé ville have været uvidende om egenskaber af Lavendelolie kan give øjeblikkelig lindring uden nogen ar i tilfælde af brænde, indtil han brændte sin hånd og ved et uheld stak hånden i krukke fuld af essensen af lavendel. Tilsvarende er der et stort antal af æteriske olier, som har medicinske egenskaber. ‘Tulsi’ plante eller indisk basilikum, særskilt gennem sin stærke aroma og smag, betragtes “livseliksir”, da det menes at bringe levetid. Brugen af de planteekstrakter er lavet til at behandle sygdomme som hovedpine, betændelse, hjertesygdomme og malaria. De æteriske olier afledt fra ‘karpoora tulsi’ har fundet anvendelse i fremstilling af naturlægemidler toiletartikler.

Æteriske olier er afledt fra næsten alle dele af planten. Blade, stængler, blomster, rødder, osv er destilleret gennem damp eller vand til at resultere i æteriske olier. Derfor, aromaterapi æteriske olier indeholder den sande essens af anlægget. I sin reneste form, kan et par dråber æterisk olie give de samme resultater, som masser af at plante ville have givet. Dette skyldes, at æteriske olier er tilgængelige i koncentreret form.

Selvom omtales som olie, giver æteriske olier i aromaterapi ikke at fedtet feeing. Bortset fra et par olier som patchouli, appelsin og citrongræs er de fleste olier klar og gennemsigtig.

Aromaterapi æteriske olier skal differentieres fra de parfume eller duft olier. Mens æteriske olier indeholder den reneste essensen af anlægget, er duftolier lavet af kunstigt skabte stoffer som helhed eller en del heraf. Duftolier kan fremkalde allergier eller andre hudreaktion på grund af brugen af kunstige stoffer; men brugen af æteriske olier, bringer over ingen sådanne allergisk reaktion.

Aromaterapi æteriske olier kan bruges af mennesker enten gennem indånding eller ved at anvende dem på huden i en fortyndet form. Æteriske olier er ved indånding, de kommer ind i blodbanen og lungerne direkte, herigennem producerer en øjeblikkelig virkning på denne lidelse.

Anvendelse af aromaterapi æteriske olier på kroppen er godt for absorption. Da æteriske olier er tilgængelige i en koncentreret form, skal de fortyndes ved hjælp af luftfartsselskab olie. Sød mandel olie, abrikos kerne olie, vindruekerneolie, osv er blandet med den æteriske olie; og blandingen bruges på kroppen eller den del, der er ramt.

Man skal være meget forsigtige mens købe en æterisk olie. Selvom let tilgængelige, er mennesker ikke godt rustet til at skelne mellem god og dårlig kvalitet æterisk olie. Følgende checkliste kan være nyttigt at alle dem, der er på vej shopping for aromaterapi æteriske olier:

• En leverandør, der gør det muligt at kontrollere den æteriske olie er foretrukket mere.

• Hvis flasken indeholder æteriske olier har vilkår såsom duftolier, natur naturidentiske olier; de er ikke æteriske olier.

• Aldrig købe en flaske af æterisk olie, der synes gamle. Det kan være forfalsket eller bare kan ikke producere de medicinske fordele.

• En klart glasflaske æteriske olier giver lys til at komme i, hvorved dens aroma terapeutiske fordele. Undgå at købe æteriske olier, der sælges i klart glasflasker.

• Æteriske olier sælges i plastflasker skal også undgås, da det opløser plast og bliver forurenet til brug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *