Virksomhed

Guide: Alt du skal vide om webhoteller

I disse digitale tider kan det være svært at holde styr på alle de nye ord og udtryk der kommer til og fylder mere og mere i det danske sprog. Som virksomhedsejer er det dog ret vigtigt at have styr på de fleste begreber, når det kommer til hjemmesider, domæner, webhoteller og den slags. Derudover er det generelt en fordel at have viden om webhoteller, så selvom du ikke er virksomhedsejer, men måske blot ønsker at have din egen hjemmeside, så skal du være klar over, hvad du går ind til inden du går i gang.

Hvis det ikke er din stærke side, så læs med her, hvor du får en hurtig rundtur i de vigtigste begreber og informationer om webhoteller.

Hvad er et webhotel?

Først og fremmest skal vi have fastslået, hvad et webhotel egentlig er. Et webhotel er en plads på en server på internettet, hvor du kan få din hjemmeside til at ligge, så besøgende kan komme ind og se, hvad du har på siden.

Webhotellet ligger på en webserver, som egentlig bare er et andet ord for en computer, der er koblet på internettet og har installeret serversoftware, som gør at den har plads til at have indholdet af en hjemmeside liggende. Man skal altså bruge et webhotel, hvis man gerne vil have vist en hjemmeside, når man indtaster domænenavnet for siden i en browser.

Andre vigtige webbegreber

For at en hjemmeside kan tilgås af andre, og vises på internettet skal den have et domænenavn. Et domæne lejes af DK-Hostmaster, og oprettelsen kan variere, alt efter hvilken udbyder man vælger. Priserne ligger ofte fra 35 kroner til 100 kroner per år. Når man lejer et domæne betyder det, at man ejer rettighederne til netop det domænenavn, så længe man betaler for det.

Endnu et begreb, der er godt at kende i denne sammenhæng er subdomæne. Et subdomæne er en form for underadresse til din hjemmeside. Subdomænet kan oprettes via et medfølgende kontrolpanel via dit webhotel.

Webhotellets størrelse måles i megabyte, og det er dette der afgør, hvor meget materiale du kan have på din hjemmeside. Ofte vil 150 MB være nok til at holde en almindelig hjemmeside kørende og filer kan uploades til siden via FTP, der står for File Transfer Protocol.

Så hvis du er på jagt efter det rigtige webhotel, kan du formentlig finde en god og billig mulighed, ved at google dig frem og finde forskellige gode tilbud på webhoteller af høj kvalitet.