Artikler

Uafhængighedserklæringen

Hvis du var nødt til at tænke på et andet dokument end Bibelen, at folk kan lettest citerer næsten uden at tænke over det, ville at et dokument være Uafhængighedserklæringen. Sammenligning med Bibelen er apt. Ikke at Uafhængighedserklæringen er hellig i religiøs forstand af ordet. Men det er et sted af ærbødighed i hjerter af det amerikanske folk og i historien om grundlæggelsen af denne store nation.

Mens ikke første ord af Uafhængighedserklæringen, disse omrøring ord har slags profetiske magt at alle, der hører dem i straks inspireret af skønheden, poesi og de dybe sandheder, der var så smukt udtryk i det historiske dokument.

Vi regner disse sandheder for at være selvindlysende, at alle mennesker er skabt lige, at de er udrustet med deres Creator med visse umistelige rettigheder, at blandt disse er liv, frihed og stræben efter lykke.

Denne ene sætning fra den berømte erklæring viser så smukt nogle grundprincipper, der viser, hvorfor dette dokument har sådan en dyb indflydelse på amerikansk sindet og hjertet. Sætningen at sandheder i dette dokument blev faktisk sandheder er en dybtgående redegørelse i sin egen ret. Uafhængighedserklæringen gør at antyde, at hvad er at blive erklæret i disse sider er teorier, muligheder, selv politisk ideologi. Disse er de sandheder, som sætter dem på den samme værdi som erklæringer af værdier som ofte undervist i en religiøs indstilling. Sandheder er evige og værdier, der ikke ændres ved omstændigheder, af hvem eller hvad håndtering af regeringen i landet eller ved indfald af lovgiverne. Disse sandheder findes over disse tidsmæssige jordiske ideer og leve på denne plain af evige.

“Selvindlysende” er en kraftfuld sætning, og det afspejler på grundlæggers tro på hvad hed naturret. Naturretten er trossystem, at der er love, der er en del af vores naturlige tilstand af eksistens og at de ikke kan tages væk (umistelige). Disse love er vores rettigheder som kreationer af almægtige og enhver regering system må erkende disse love, fordi de er over regeringen. Det er en grundlæggende tro på systemet i det amerikanske system, alle mennesker har ret til disse rettigheder, og at de ikke kan blive taget væk.

Omtale af en skaberen i Uafhængighedserklæringen er meget vigtigt, fordi der er dem, der vil påstå, at adskillelsen af kirke og stat fortæller os, at regeringen er på hjertet en sekulær institution. Stifterne lagde klart ikke grundlaget for vores land på at forarbejde. De så den arv, vi som amerikanere har i vores rettigheder og friheder til at være en del af vores arv fra Gud og som sådan over regeringen og noget regeringen skal bakke ud og lade alene samt smukkeste og forsvare.

Uafhængighedserklæringen er virkelig en fantastisk dokument, især når du overveje den “primitive” stat af nationen, da det blev skrevet af Thomas Jefferson og underskrevet den 2 juli 1776 bliver rygraden i vores amerikanske system af regeringen. Det blev en ofte refererede og citerede dokument, selv at blive en del af præsident Lincolns berømte åbningstale, når han sagde med sådanne dybe overbevisning…

Fire score og syv år siden vore fædre bragte frem på dette kontinent, en ny nation, undfanget i frihed, og dedikeret til den proposition, at alle mennesker er skabt lige.”

Fordi disse ord er sådan en dyb del af vores amerikanske arv, amerikansk historie og den amerikanske ånd, er de ofte en afgørende midterste del af enhver undersøgelse af historie i skolerne i dette land. Derfor skolebørn i hver stat så fortrolig med disse ord er.

Men det ville gøre os alle godt at tage et stykke tid en gang om året eller sådan omtrent og tage vores kopi af Uafhængighedserklæringen og læse det enten som en privat øjeblik af refleksion og heller ikke med vores familier. Hvad en vidunderlig fjerde juli tradition, der ville gøre. Så som du se fyrværkeri fejrer fødslen af landet og dets uafhængighed, vil du have disse ord friske i dit hjerte til at minde dem om, at det var vores skaberen, der gav os vores frihed og uafhængighed, og ingen har ret til at nogensinde tage dem væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *